به نام خدا
موضوع : ایدز
منبع : www.selool.com
تهیه کننده : محمد حسنی احمدزاده اصفهانی
یک "رتروویروس" (Retrovirus) است که دستخوش جهش هاى (Mutations) مکرر مى شود و بر سلول هاى دستگاه ایمنى بدن حمله مى کند. HIV را لوک مونتانیه از فرانسه و رابرت گالو از آمریکا کشف کردند.
رتروویرویس ها٬ ویروسهایى هستند که ژنوم (ماده ژنتیکی ویروس) آنها از RNA تشکیل شده است. بنابراین براى تکثیر خود به آنزیمى به نام نسخه بردار معکوس (Reverse Transcriptase) وابسته هستند که ژنوم RNA آنها را به DNA نسخه بردارى مى کند تا بعد بتواند آن را با کمک آنزیمی (آنزیم اینتگراز) وارد ژنوم سلول میزبان کند و به این ترتیب امکان تکثیر ویروس به وجود مى آید. کلمه Retro (معکوس) در نام این نوع ویروس ها هم به همین خاطر است چرا که معمولاً نسخه بردارى از DNA به RNA انجام مى شود و لی در این دسته ویروسها بر عکس است.
داراى ژن هاى مختلفى است که پروتئین هاى ساختارى آن را رمزبندى مى کنند. HIV داراى ژن هاى عمومى رتروویروس ها(شامل: gag، pol و env ) و نیز ژن هاى اختصاصى خودش(شامل: tat و rev ) است. عفونت با HIV با انتشار حاد ویروس در خون آغاز مى شود. پس از این مرحله شمارش ویروس ها در خون تا صد برابر کاهش مى یابد. پس از این مرحله یک دوره نهفتگى بالینى آغاز مى شود.
در ابتدا تصور مى شد که این دوره یک دوره حقیقى نهفتگى ویروسى است که در آن HIV درون ژنوم میزبان به صورت غیرفعال قرار مى گیرد. بعدها مشخص شد که سلول هاى خاصی( سلولهای دندریتیک ) در بافت هاى نهادى با ویروس پوشیده شده اند و بنابراین حتى در مرحله اى که ویروس در خون دیده نمى شود، میزان آن در بدن بالاست.
با آلوده کردن سلول هاى ویژه ای از سیستم ایمنی به نام "لنفوسیت های T کمک کننده" یا (CD4+ T Lymphocytes یا +TCD4) باعث بیمارى مى شود. این سلول هاى زیرگروهى از گلبول هاى سفید هستند که به طور طبیعى پاسخ ایمنى به عفونت را تنظیم مى کنند. HIV با استفاده از سلول هاى T براى تکثیر خودش در سراسر بدن گسترش مى یابد و در همان زمان باعث کاهش این سلول ها مى شود که بدن براى دفاع از خود به آنها نیاز دارد.
هنگامى که میزان سلول هاى +TCD4 در فرد آلوده به HIV تا حد معینى سقوط کند، آن فرد به طیفى از بیمارى ها مستعد مى شود که در حالت معمول بدن مى تواند آنها را کنترل کند. این عفونت هاى فرصت طلب هستند که باعث مرگ فرد مى شوند. دلایل مختلفى وجود دارد که مبارزه با HIV را مشکل مى کند. اول اینکه HIV یک ویروس RNA است که از آنزیم نسخه بردار معکوس براى تبدیل RNA خودش به DNA استفاده مى کند. این روند باعث مى شود که احتمال بیشترى براى جهش (mutation) در HIV نسبت به ویروس هاى DNA وجود داشته باشد. بنابراین امکان مقاومت سریع ویروس به درمان وجود دارد.
دوم اینکه این تصور رایج که HIV یک ویروس کشنده است صحت ندارد. اگر HIV یک ویروس کشنده بود خودش هم به زودى از بین مى رفت، چرا که فرصت چندانى براى عفونت هاى جدید باقى نمى ماند. در واقع HIV سالها در بدن باقى مى ماند و از طرق مختلف مانند رابطه جنسى، انتقال خون، انتقال از مادر به نوزاد٬ دیگران را هم آلوده مى کند. همان طور که ذکر شد حتى هنگامى که هیچ ذره ویروسى در خون وجود ندارد ویروس در بدن به حالت نهفته باقى مى ماند. پس از سال ها ویروس مى تواند فعال شود و از ماشین هاى سلولى براى تکثیر خود استفاده کند.
حتى در سال هاى اخیر این تصور که عفونت مستقیم HIV باعث کاهش یافتن سلول هاى +TCD4 مى شود مورد تردید قرار گرفته است. علت کاهش سلول هاى ایمنى به این امر مربوط مى شود که پروتئین سازنده پوشش HIV به آسانى از ذرات ویروس جدا و به خون وارد مى شود و آن را پر مى کنند. این پروتئین ها مانند چسب سلول هاى +TCD4 را به هم مى چسبانند، از طرف دیگر دستگاه ایمنى بدن به آنها واکنش نشان مى دهد و باعث مى شود سایر سلول هاى ایمنى بدن به سلول هاى +TCD4 خود بدن حمله کنند و آنها را از بین ببرند
موضوع : مشکل مطالعه و خیال پردازی
منبع : www.iran.com
تهیه کننده : حسین شاهپوری
برای مطالعه درسهایم با مشکلات زیادی روبرو هستم, از جمله اینکه من بسیار خیالاتی هستم و متأسفانه فرصتهای زیادی را به خاطر این مشکل بزرگ از دست داده ام, با اینکه بارها خواستهام این عادت را از خودم دور کنم اما موفق نشدهام و هر چه تصمیم میگیرم فایدهای ندارد، متاسفانه تا وارد اتاق میشوم، مثل این است که وارد دنیای رؤیاهایم میشوم و درس و کتاب را رها میکنم. دیگر عاجزم و نمیدانم چه کنم؟
قبل از هرچیز بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که خیالبافی و رؤیایی فکر کردن، خاص همسن و سالهای شما است معمولاً افرادی که به این سن می رسند، چون از یک مرحله سنی وارد مرحله ای دیگر از رشد و در واقع وارد دوره دیگر از زندگی می شوند, خودبه خود تغییر و تحولاتی نیز در آنها ایجاد می شود, که ما نمی خوا هیم وارد این بحث شویم.و فقط به این نکته اشاره می کنیم که مشکل شما آن چنان هم که فکرمی کنید بزرگ نیست. ممکن است برای مبارزه با این عادت تلاش کرده باشید, اما راه درست را نرفته اید, زیرا برای ترک یک عادت نامطلوب, قطعاً باید یک عادت خوب را جایگزین کنید تادوباره به سراغ آن عادت نروید.حتماً می پرسید: چگونه این کار عملی است؟خوب توجه کنید تا برای شما توضیح دهیم:
قبل از هر چیز از خودتان بپرسید که چرا می خواهید درس بخوانید,چرا کتابی که دردستان است را انتخاب کرده اید؟ هدف شما از مطالعه چیست؟ و...وقتی برای این گونه سؤالها پاسخی پیدا کردید مسلماً انگیزه شما برای مطالعه بیشتر می شود و وقتی انگیزه شما برانگیخته شد, علاقه مند می شوید تا برای مطالعه بیشتر تلاش کنید. اکنون که تصمیم گرفتید و مصمم شدید, انجام یکسری از امور لازم می شود مثلاً با توجه به حجم کتابها, زمان و توانایی فکری و جسمی خود برنامه ریزی کنید. مرحله بعد این است که, اگر فکر می کنید اتاق مطالعه شما باعث خیالبافی می شود,علت آن را جویا شوید و تمامی شرایط محیطی را از جمله, میز و صندلی مطالعه, نور, دما, سروصدا و…. را کنترل کنید. در صورت لزوم اتاق مطالعه تان را عوض کنید ویا برای مطالعه به یک کتابخانه نزدیک منزل یا مدرسه تان مراجعه کنید. در مواردی که احساس می کنید خیالبافی دوباره به سراغ شما می آید سعی کنید بفهمید بیشتر چه چیزی ذهن شما را مشغول می کند و موضوع مورد نظر را در جایی ثبت کنید وبه خود بگویید که بعد از مطالعه و وقت آزاد به آن خواهم پرداخت.پرداخت.
به نام خدا
این وبلاگ به کارهای کلاسی درس دین و زندگی (2) دانش آموزان 104 ( دوم حسابداری )هنرستان دکتر حسابی
ماهشهر درسال تحصیلی 86-85 تعلق دارد .
برای تنوع دانش آموزان درانتخاب موضوع مختار می باشد .
ضمناُ نگهداری وانجام کارهای وبلاگ به عهده احمدملایری وحسین گاموربندری می باشد .
باتشکر
غلامعباس قنبری
دبیر دین و زندگی هنرستان